Frequently Asked Question

ESET mi hlási neplatnú licenciu.
Posledná aktualizácia pred 8 minútami

Pre správnu funkciu licencovania a aktualizácií antivírusu je potrebné zabezpečené pripojenie s serveru ESMC. Platné pripojenie k serveru si overte otvorením log súboru v skopírovaním odkazu do prehliadača: file:///C:/ProgramData/ESET/RemoteAdministrator/Agent/EraAgentApplicationData/Logs/status.html, alebo ho vyhľadajte pomocou prieskumníka súborov.
Chyby budú zvýraznené červenou farbou a vtedy je potrebné agenta ESETu preinštalovať aktuálnou verziou dostupnou v úložisku pod odkazom: https://nextcloud.fchpt.stuba.sk/f/3001151. Vyberte inštaláciu, ktorá je určená pre váš operačný systém.

Podrobný postup pri inštalácií:

1. Prejdite na stránku: https://nextcloud.fchpt.stuba.sk/f/3001151 a prihláste sa zo svojimi AIS údajmi
2.
Vyberte inštaláciu, ktorá je určená pre váš operačný systém a stiahnite si ju.
3.
Otvorte súbor .zip/.gz a skopírujte program Eset Agent na Váš PC (napr. na pracovnú plochu)
4.
Dva krát kliknite na program Eset Agent a inštalácia by sa mala automaticky spustiť. (Po úspešnej inštalácií sa inštalátor automaticky ukončí)
5.
Prejdite na stránku: https://support.fchpt.stuba.sk/helpdesk/open.php
6.
  Vytvorte si žiadosť na tému: Inštalácia a aktivácia ESET AV a vypíšte potrebné údaje o Vašom PC.
6.1
V prípade ak neviete Meno a IP vášho PC prejdite opätovne sa stránku: https://nextcloud.fchpt.stuba.sk/f/3001151 a stiahnite si súbor z názvom: Informácie o PC (Meno a IP).
6.2
Po stiahnutí spustite program Informácie o PC (Meno a IP).bat a program Vám vypíše potrebné údaje o Vašom PC. (Pokiaľ Vám ukazuje viac ako jednu IP adresu znamená že ste pripojený/á na dve rôzne pripojenia v sieti. Ak ste na kábli na FCHPT bude adresa začínať na 147.175... Ak ste na WiFi bude adresa začínať na 192.168... Vždy je preferovaná adresa na kábli tak zapíšte tu do žiadosti (tj. 147.175....)).

Prosím čakajte!

Prosím počkajte... bude to chvíľka!