Frequently Asked Question

Ako si nastavím nové heslo pre prístup do sietí a služieb fakulty?
Posledná aktualizácia pred 3 minútami

Heslá pre prístup do služieb a sietí fakulty sa nastavuje prostredníctvom stránky https://sso.fchpt.stuba.sk/schk/frontend/selfservice.

Tlačidlo "Log In" na ľavej strane stránky vás presmeruje na prihlasovaciu stránku. Tu zadajte svoj univerzitný login. Prihlasovacie meno sa zadáva v tvare UID alebo ako e-mail. Pr.: "jankop" alebo "jankop@stuba.sk".

Po prihlásení sa vám zobrazia podrobné informácie na vytvorenie alebo zmenu hesla pre prístup do fakultných sietí a služieb.

Heslo by malo byť na prvý pohľad nezmyselné - nesmú sa v ňom vyskytovať slová zo žiadneho svetového jazyka, mená, dátumy narodenia a menín atď. Vaše nové heslo musí spĺňať požiadavky uvedené nižšie. Vhodné heslo je zložené z niekoľkých slov, číslic a špeciálnych znakov. Zvolené slová by nemali mať žiadnu súvislosť s Vami alebo s univerzitou - vlastné mená, dáta alebo zemepisné názvy je možné ľahko uhádnuť. Vyhnite sa tiež príliš jednoduchým heslám, ako sú postupnosti (1234, qwertz) alebo jednoduché slová (heslo, login). Zámeny písmen za znaky, ako je @ namiesto a, alebo $ namiesto s, silu hesla príliš nezvýši.

  • Heslo musí byť silné, nemôže byť slovníkové alebo založené na báze vašich identifikačných znakov ako meno, priezvisko, email atď. (Strong pasword - no name, surname, email or other vocabulary based words)
  • Minimálne dĺžka 8 znakov (Minimum 8 characters)
  • Aspoň jedno veľké písmeno (At least one capital)
  • Aspoň jedna číslica (At least one number)
  • Aspoň jeden špeciálny znak z nasledovnej množiny (At least one special
    character one from): !"#$%&'()*+,-.:;<>?@[]^_`{|}~)

NEZABUDNITE: Je dôležité používať silné heslá aby bolo minimalizované zneužitie vašich prístupov.

Prosím čakajte!

Prosím počkajte... bude to chvíľka!